Beogradski sajam: El Kelimeh podijelio 2.000 Kur'ana

U organizaciji Mešihatа Islamske zajednice u Srbiji, Lige za Sandžak i Bošnjačke kulturne zajednice organizovana je besplatna podjela prijevoda značenja Kur'ana Časnog na štandu Izdavačke kuće El Kelimeh na Sajmu knjiga u Beogradu.

Interesovanje je bilo ogromno i zadovoljstvo Beograđana je bilo vidno, što potvrđuje i podjela preko dvije hiljade primjeraka prijevoda značenja Kur'ana Časnog!

Opširnije: Beogradski sajam: El Kelimeh podijelio 2.000 Kur'ana
El-Kelimeh na Beogradskom sajmu knjiga 2013.

Od 20. do 27. oktobra u Beogradu će biti održan 58. Međunarodni sajam knjiga, pod sloganom "Prostori slobode". Izdavačka kuća El-Kelimeh će i ove godine na štandu u Hali 4 promovirati najbolja djela islamske klasične misli, orijentalistike, islamske pedagogije, historije, savremene i klasične bošnjačke misli.

 

Opširnije: El-Kelimeh na Beogradskom sajmu knjiga 2013.
Prikaz knjige ‘Duhovni put ka Allahu’

Piše: dr. hfz. Safvet Halilović

Šejh Ibn Ataullah el-Iskenderi (rođen 657.h./1260., umro 709.h./1309. godine) je čuveni sufijski učenjak. Rođen je i odrastao je u egipatskoj Aleksandriji.

Knjigu možete naručiti OVDJE.

Opširnije: Prikaz knjige ‘Duhovni put ka Allahu’
Muhammed el-Gazali - Tefsir i biografija

Recenzija knjige TEMATSKI TEFSIR KURANA od šejha Muhammeda el-Gazalija

Ukazano mi je povjerenje da pregledam i dam recenziju na djelo Šejha Muhammeda el-Gazalija pod naslovom na bo­sanskom jeziku: Tematski tefsir Kur'ana (izvorninaslov origi­nala: Nahwe tefsirin mevdu'iyyin li suweril-Qur'anii-kerimi) u prijevo­du dr. Džemala Latića i Zahida ef. Mujkanovića. Materijal je obima 744 stranice.

Opširnije: Muhammed el-Gazali - Tefsir i biografija
O nama

 

Izdavačka kuća El-Kelimeh iz Novog Pazara djeluje pri Mešihatu IZ-e u Srbiji već punih 17 godina. To je jedina izdavačka ustanova sa ovolikim kontinuitetom na prostoru sandžačkog regiona i jedina izdavačka ustanova koja se bavi prevođenjem, izdavanjem i distribucijom islamske literature na prostoru Srbije.

Opširnije: O nama